Rådhuset i Visby. Foto: Region Gotland

Tekniska nämnden i Region Gotland godkänner verksamhetsplan och tar del av medarbetarenkätens resultat

Lokalt

Tekniska nämnden har under sitt möte den 18 december godkänt verksamhetsplanen för 2025-2029, presenterat resultatet av årets medarbetarenkät och diskuterat statusen för avfallsverksamheten.

Tekniska nämnden i Region Gotland har under sitt sammanträde den 18 december diskuterat flera centrala frågor, inklusive verksamhetsplan, internkontrollrapport och resultat från medarbetarenkäten.

Nämnden beslutade att godkänna en femårig verksamhetsplan som revideras årligen. Denna plan anger de övergripande målen och prioriteringarna för verksamheten. I januari kommer en mer detaljerad aktivitetsplan för 2025 att beslutas.

Internkontrollrapporten för 2024 har också godkänts. Rapporten omfattar kontroller av bland annat frånvarorapportering, hantering av förtroendeskadliga poster och behörighetsadministration. Resultatet visade på flera utvecklingsområden, däribland att en del synpunkter inte besvaras inom angiven tidsram. Teknikförvaltningen behöver förbättra hanteringen av passerkort och specificeringen av kostnader kopplade till förtroendeskadliga poster. Positivt är att hanteringen av grävtillstånd och behörigheter inte visade några anmärkningar.

Resultatet av medarbetarenkäten visade att 89 procent av medarbetarna inom teknikförvaltningen deltog, vilket är högre än snittet för Region Gotland på 81 procent. Engagemanget och arbetsmiljön har förblivit oförändrade, men ledarskapet har förbättrats något. En ny kategori, friskfaktorer, introducerades i enkäten, där ledarskapet fick högst betyg. Samtidigt visade resultaten att färre medarbetare känner att de har en rimlig stressnivå, vilket är ett område som behöver åtgärdas.

Nämnden fick även en statusrapport om avfallsverksamheten, där förvaltningschef Patric Ramberg redogjorde för de utmaningar som finns, bland annat det förändrade ansvaret för insamling av förpackningsavfall och behovet av resurser för att införa fastighetsnära insamling. Dessutom diskuterades arbetet med att slutbehandla gamla deponier och revidera avfallsföreskrifterna.



Källa: Region Gotland

Texten är AI-genererad, men granskad innan publicering.