För att fira festsäsongen dukar Viking Line upp en skaldjursbuffé i rederiets à la carte-restauranger 12 november–7 december, med bland annat hummer, krabbklor, havskräftor, blåmusslor och räkskagen med handskalade räkor, enligt ett pressmeddelande.
– Vår skaldjursbuffé hyllar Östersjöns delikatesser, som huvudsakligen fiskats vid Sveriges västkust. Skaldjursfatet har länge varit en av de mest populära rätterna i våra à la carte-restauranger. I Sverige är skaldjur en viktig del av matkulturen, och även våra finländska resenärer blir alltmer intresserade av dem för varje år, säger Janne Lindholm, restaurangchef på Viking Line, i ett pressmeddelande.
Buffén serveras under den intensiva julfestsäsongen och förbokning rekommenderas, enligt samma källa.
– Den fräscha uppdukningen med en touch av lyx står i fokus då vi presenterar vår skaldjursbuffé. Buffén har skapats för att tilltala alla sinnen: skaldjuren ligger på en bädd av is och ostronen serveras vid borden. Buffén ser läcker ut – och smakar ännu bättre, säger Janne Lindholm i pressmeddelandet.
Nyheten har inspirerats av det uppskattade upplägget på Birka Gotland. Fartyget ägs av Viking Line tillsammans med Gotlandsbolaget, och Viking Line ansvarar för restaurangverksamheten ombord, uppger bolaget.
– En av våra servitörer blev förtjust i Birka Gotlands skaldjursbuffé och skickade ett meddelande till mig: kan vi inte göra något liknande? Idén stannade kvar hos mig, och nu blir den äntligen verklighet, säger Janne Lindholm i pressmeddelandet.
Detta är en AI-genererad artikel.
